Mitä on EasySwim?

EasySwim-menetelmä avulla uinninopettelu on lapselle helppoa ja hauskaa. EasySwim-puku kelluttaa sopivasti syvässä vedessä toimiessa, puku ei kuitenkaan kelluta liikaa, joten lapsi on koko ajan vedessä aktiivinen. Kun lapsi käyttää EasySwim-pukua, kehittyy hän nopeasti. Uinninopetusmetodia on kehitetty monia vuosia ja se on ainutlaatuinen motorisen ja pedagogisen kehittymisen huomioiva kokonaisuus.

Heti syvässä vedessä

EasySwim-tunnit aloitetaan heti syvässä vedessä. Oppiminen on syvässä vedessä luonnollista ja  tehokkaampaa kuin altaassa, jossa jalat yltävät pohjaan. Syvä vesi haastaa lasta ja varmistaa parhaan mahdollisen oppimisen. Lapsi oppii nopeasti luottamaan veden kelluttavuuteen, ja näin opitaan oikeita uintitekniikoita.

Kursseilla harjoitellaan myös ilman pukua

Jokaisella kurssikerralla, ehkä ensimmäistä lukuunottamatta, harjoitellaan syvässä vedessä oloa myös ilman EasySwim-pukua. Näin lapsi oppii eron miten keho toimii kelluttavan avu tuomana sekä ilman sitä. Samaan harjoitukseen saa vaikeutta tekemällä sen ilman EasySwim-pukua.

EasySwim-kurssin valitseminen

Hyvinkään Uimaseuralla on valikoimassa kaksi erilaista EasySwim-kurssia. Kurssien ikärajat antavat suuntaa lapsen herkkyystasoista oppia asioita. Ensimmäinen EasySwim-kurssi valitaan lapsen iän mukaan. Aloittaa voi mistä kurssista tahansa. Aiemmille kursseille osallistumista ei vaadita.

Hyvinkään Uimaseurassa lapselle voi valita Survival-ryhmän (3-4 v) tai EasySwim Advanced -ryhmän (5-8 v) Advanced-ryhmä valmistaa parissa kolmessa vuodessa diplomiuinnin suorittamiseen, mikä on vaativampi kuin pohjoismaalainen uimataidonmääritelmä. Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50m selällään, on uimataitoinen.

EasySwim Survival

EasySwim Advanced