Tervetuloa tutustumaan Hyvinkään Uimaseuran uimaopetuksen sivuille!

Hyvinkään Uimaseura on opettanut Hyvinkääläisiä uimaan jo vuodesta 1967.

Uimakoulujemme vastuuopettajat ovat SUHin ja Suomen Uimaliiton kouluttamia 18 vuotta täyttäneitä uimaopettajia. Toiminnassamme on mukana nuoria apuohjaajia opetuksen laadun ja jatkuvuuden turvaamiseksi. Myös apuopettajat ovat pääsääntöisesti käyneet Suomen Uimaliiton vesirallikoulutuksen. 

Hyvinkään Uimaseura ry tarjoaa uimakouluja kaikenikäisille lapsille. Uimakoulutarjonnassa on alkeis- ja jatkouimakouluja sekä tekniikkaopetusta. Uimakouluissa pyritään antamaan lapsille perustaidot vedessä liikkumiseen. Lapselle on tärkeää oppia liikkumaan vedessä rohkeasti. Kun vesi on tullut tutuksi, lapsi voi keskittyä uusien asioiden oppimiseen. Lapsen taitojen karttuessa hän etenee tasoltaan vaativampaan ryhmään. Seura tarjoaa myös ryhmiä vauva- ja perheuintiin.

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu aina sähköisen ilmoittautumisen kautta.

Kaikista muutoksista tiedotetaan erikseen ryhmälaisille myClub-ilmoittautumisjärjestelmän kautta sekä seuramme sivujen Ajankohtaista-osiossa. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Jos tarvitset apua sopivan uimakoulun valinnassa tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä uimakoulut@uimaseura.fi tai 

Emilia Järvinen p. 041 313 0479

Kevään 2022 uimakoulukausi 

26.2.2022 – 21.5.2022

12 opetuskertaa

Alkeisuimakoulu arat

Lähtötaso: Viiden vuoden ikä. Uskaltaa tulla uimahallille ilman vanhempia. Tarkoitettu aroille lapsille tai lapsille, jotka pelkäävät vettä.

Tavoite: Lapsi kokee itsensä turvalliseksi vedessä ja ryhmässä. Lapsi osaa toimia ryhmässä sen pelisääntöjen mukaan. Lapsi innostuu vedessä monipuolisesta tekemisestä. Lapsi osaa sukeltaa, kellua ja liukua.

Merkkisuoritus: Varhaistaito- tai Vesitaito-merkki.

Alkeisuimakoulu-arat lauantai klo 8:30-9:00

Alkeisuimakoulu

Lähtötaso: Viiden vuoden ikä. Uskaltaa tulla uimahallille ilman vanhempia.

Tavoite: Kasvattaa vesirohkeutta. Tutustuminen isoon altaaseen. Lapsi pystyy uimaan 10m isossa altaassa mahalteen ja selälteen. Uintiasennon filosofian merkityksen korostaminen. ”Uidessa pää on veden alla”. 

Merkkisuoritus: Alkeismerkki.

Alkeisuimakoulu lauantai klo 9:00-9:30

Alkeisuimakoulu lauantai klo 9:30-10:00

Alkeisuimakoulu sunnuntai klo 9:00-9:30

Alkeisuimakoulu sunnuntai klo 9:30-10:00

Jatkouimakoulu 1

Lähtötaso: Lapsi osaa sukeltaa kokonaan veden alle. Lapsi osaa liukua ja kellua ilman apuvälinettä. Lapsi osaa uida mahallaan tai selällään vähintään 10m matkan omalla tyylillä. Ryhmä on ison altaan matalassa osassa, jossa veden syvyys on 120cm. Tai on suorittanut Alkeismerkin.

Tavoite: Hyvän uintiasennon merkityksen ymmärtäminen. Uintisyvyisestä vedestä esine pohjasta.

Pystyy uimaan 25m vatsallaan ja selällään. VU ja SU potkujen tuottaminen liikkeessä. Hallitsee ryhmässä olemisen taidot, kuuntelee ja tekee. Lapset on totutettu isossa altaassa olemiseen.

Merkkisuoritus: Harrastusmerkki

Jatkouimakoulu 1 lauantai klo 8:30-9:00

Jatkouimakoulu 1 lauantai klo 9:00-9:30

Jatkouimakoulu 1 lauantai klo 9:30-10:00

Jatkouimakoulu 1 lauantai klo 10:00-10:30

Jatkouimakoulu 1 sunnuntai klo 8:30-9:00

Jatkouimakoulu 1 sunnuntai klo 9:00-9:30

Jatkouimakoulu 1 sunnuntai klo 9:30-10:00

Jatkouimakoulu 1 sunnuntai klo 10:00-10:30

Jatkouimakoulu 2

Lähtötaso: Lapsi osaa sukeltaa kokonaan veden alle. Lapsi osaa liukua ja kellua ilman apuvälinettä. Lapsi osaa uida mahallaan 25m omalla tyylillä. Lapsi osaa uida selällään 25m omalla tyylillä. Ryhmä on ison altaan matalassa osassa, jossa veden syvyys on 120cm. Tai on suorittanut Harrastusmerkin

Tavoite: Hallitsee hyvän uintiasennon. Kehonhallinta kehittyy niin että pystyy harjoittelemaan monipuolisesti erilaisia temppuja isossa altaassa. Uskaltaa olla vedessä ja sen alla pitämättä nenästä kiinni. Monipuolinen kellunta ja liuku. Ymmärtää hengityksen säätelyn merkityksen uinnissa. Omaa tehokkaat VU ja SU potkut. Uskaltaa hypätä reunalta ja tekee keräkaadon. Pystyy uimaan 50m.

Merkkisuoritus: Tekniikkamerkki

Jatkouimakoulu 2 lauantai klo 8:15-9:00

Jatkouimakoulu 2 lauantai klo 9:00-9:45

Jatkouimakoulu 2 sunnuntai 8:15-9:00

Jatkouimakoulu 2 sunnuntai klo 9:00-9:45

Alkeistekniikka

Lähtötaso: Lapsi osaa uida 25m vapaauintia ja 25 selkäuintia. Tai on suorittanut Tekniikkamerkin.

Tavoite: Hallitsee hyvän uintiasennon. Hallitsee hengityskontrollin. Osaa tehokkaat VU ja SU kylkipotkut ja niihin vaihdon. Pääedellä hypyn alkeet. Monipuoliset delfiinipotkut (mahallaan, selällään, kyljellään). Pystyy tekemään kuperkeikan vedessä. 

Pystyy uimaan 50m.

Merkkisuoritus: Tekniikkamerkki

Alkeistekniikka lauantai klo 8:15-9:00

Alkeistekniikka lauantai klo 9:00-9:45

Alkeistekniikka sunnuntai klo 8:15-9:00

Alkeistekniikka sunnuntai klo 9:00-9:45

Tekniikkakoulu

Lähtötaso: Lapsi osaa uida 50m vapaauintia ja selkäuintia. 

Tavoite: Hallitsee hyvän uintiasennon. Osaa monipuolisen hengityskotrollin. Hallitsee RU potkun symmetrisesti. Omaa monipuoliset potkut VU, SU, PU, VUKYLK. ja SUKYLK. Osaa monipuolisesti VUKYLK+vaihto ja SUKYLK+vaihto.  Tietää vapaauinnin volttikäännöksen. Uskaltaa hypätä starttihypyn ylhäältä.

Pystyy uimaan 100m.

Merkkisuoritus: Taitomerkki

Tekniikkakoulu lauantai klo 9:45-10:30

Tekniikkakoulu sunnuntai klo 9:45-10:30

Koululaisten lastenaltaan uimakoulu

Lähtötaso: Alakouluikäsille lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa lapsella yltää jalat pohjaan.

Tavoite: Lapsi kokee itsensä turvalliseksi vedessä ja ryhmässä. Lapsi osaa toimia ryhmässä sen pelisääntöjen mukaan. Lapsi innostuu vedessä monipuolisesta tekemisestä. Lapsi osaa sukeltaa, kellua ja liukua.

Merkkisuoritus: Alkeismerkki

Koululaisten jatkouimakoulu

Lähtötaso: Ryhmä on alakouluikäsille lapsille, jotka pystyvät uimaan mahallaan tai selällään 10m omalla tyylillä. Ryhmä on ison altaan matalassa osassa, jossa veden syvyys on 120cm. Tai on suorittanut Alkeismerkin.

Tavoite: Lapsi kokee itsensä turvalliseksi vedessä ja ryhmässä. Lapsi osaa toimia ryhmässä sen pelisääntöjen mukaan. Lapsi innostuu vedessä monipuolisesta tekemisestä. Lapsi osaa sukeltaa, kellua ja liukua. Hyvän uintiasennon merkityksen ymmärtäminen. Uintisyvyisestä vedestä esine pohjasta. Pystyy uimaan 25m vatsallaan ja selällään. VU ja SU potkujen tuottaminen liikkeessä. Hallitsee ryhmässä olemisen taidot kuuntelee ja tekee. Lapset on totutettu isossa altaassa olemiseen.

Merkkisuoritus: Harrastusmerkki

Koululaiset jatkoryhmä lauantai klo 9:45-10:30

Koululaiset jatkoryhmä sunnuntai klo 9:45-10:30

Merenneitouinti

Merenneitouimakoulussa käytetään merenneitoasua sekä monofin-räpylää, jotka yhdessä muodostavat merenneidon tärkeimmän uintivälineen eli pyrstön. Merenneitouimakoulussa harjoitellaan kaikkea mitä oikeat merenneidotkin harjoittelevat; sukellellaan paljon, sekä tehdään kaikkea hauskaa kuperkeikoista korkkiruuviliukuihin ja kuplasuukkoihin.

Merenneitouinnin omalle sivulle pääset klikkaamalla kuvaa.

Merenneito alkeet

Tervetuloa HyUS Uimakouluun!

Uintiopetusta vuodesta 1967.

Yksityistunnit

Lasten ja nuorten harrasteuinti

Ohjeita uimakouluihin