Hyvinkään uimaseura järjestää sekä aikuisille että lapsille uintiopetusta ja kurssitoimintaa. Tältä sivulta löydät tietoa aikuisten kurssitoiminnasta.

Kesän 2021 tarjonnasta löytyy 4 kurssimuotoa, joiden lisätiedot löytyvät tältä sivulta.

Kurssit ovat:

Alkeiskurssi, Jatkokurssi, Vapaauinnin jatkokurssi sekä X-vesitreeni.

Aikuisten kurssien vetäjät ovat kokeneita uimaopettajia ja/ tai kilparyhmien valmentajia. Olet siis hyvissä käsissä. Uimalan sisäänpääsymaksu ei sisälly kurssien hintaan. Kokoontuminen altaalla aina 15 minuuttia ennen kurssin alkua.

Olethan ajoissa paikalla. Opetus on intensiivistä, joten toivomme sekä sinun että muiden osallistujien takia, että turhia keskeytyksiä ei tule. Kiitos etukäteen huomaavaisuudestasi.

Kurssien sisältöä muokataan AINA osallistujien mukaan ja siirrämme sinut kurssilta toiselle ketterästi, jos tarve vaatii. Tule siis rohkeasti mukaan!

Lämpimästi tervetuloa uintimatkalle kanssamme!

Terveisin

Hyvinkään Uimaseuran uimaopettajat ja kurssiohjaajat

AIKUISTEN KURSSIEN ILMOITTAUTUMINEN NYT AUKI!

Yhteyshenkilö Arttu Vänttinen

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

ALKEISKURSSI

Lähtötaso:

Halu oppia. Kurssilla aloitetaan ihan alkeista. Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa uintiosaamista.

Kurssin sisältö:

Kurssilla harjoitellaan uinnin perusteita. Uinnin perusteet antavat mahdollisuuden oppia uimaan. Uinnin perusteita ovat veteen totuttelu, sukeltaminen, kellunta, liuku, uintiasento ja vapaauinnin potkut. Kurssi aloitetaan kuivalla. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi uinnin mekaniikkaa kuivalla.

Muuta huomioitavaa:

Kurssin hintaan ei kuulu Uimalan sisäänpääsymaksu. Uimalan sisäänpääsyn voi lunastaa kassalta ja se oikeuttaa uimaan myös kurssiajan ulkopuolella. Erilaiset liikuntasetelit kannattaa hyödyntää. Kurssi kokoontuu Uimalassa 50 metrin altaan matalassa päädyssä, jossa valmentaja odottaa 15 minuuttia ennen kurssin alkua.

ALKEISKURSSIN

Alkeiskurssi 1

7. – 10.6.2021

Alkeiskurssi 2

14. – 17.6.2021

Alkeiskurssi 3

21. – 24.6.2021

Alkeiskurssi 4

12.7 – 15.7.2021

Alkeiskurssi 5

26.7 – 29.7.2021

Alkeiskurssi 6

2. – 5.8.2021

JATKOKURSSI

Lähtötaso:

Käyty alkeiskurssi tai vastaavat taidot eli uskallus laittaa pää veden alle. Uimari pystyy uimaan 25 metriä omalla tyylillä.

Kurssin sisältö:

Kurssilla huomioidaan osallistujien toiveet ja taidot kurssin sisällössä. Kurssilla harjoitellaan muun muassa uintiasentoa ja vapaauinnin-, selkäuinnin- sekä rintauinnin potkuja. antavat mahdollisuuden oppia uimaan. Kurssilla opetellaan eri uintilajien perusteita. Oppimisen apuna käytetään vedenalaista videokuvausta. Kurssi aloitetaan kuivalla. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi uinnin mekaniikkaa kuivalla.

JATKOKURSSIN

Jatkokurssi 1

7. – 10.6.2021

Jatkokurssi 2

21. – 24.6.2021

Jatkokurssi 3

28.6 – 1.7.2021

Jatkokurssi 4

12.7 – 15.7.2021

Jatkokurssi 5

26.7 – 29.7.2021

Jatkokurssi 6

2. – 5.8.2021

VAPAAUINNIN JATKOKURSSI

Lähtötaso:

Halu oppia vapaauintia. Käyty jatkokurssi tai vastaavat tiedot ja taidot. Pystyy uimaan vapaauintia  50 – 100 metriä yhtäjaksoisesti.

Kurssin sisältö:

Keskitytään uimarin henkilökohtaisiin kehittämiskohteisiin vapaauinnissa. Käydään tarkemmin läpi vapaauinnin vetoa, rytmiä ja kytkentää. Oppimisen apuna käytetään vedenalaista videokuvausta. Uimari saa kurssista tekniikka-analyysin. Vapaauinnin vetoa voidaan käydä läpi myös älylättäreillä. Soveltuu erityisen hyvin triathlonisteille ja avovesiuimareille. Kurssi aloitetaan kuivalla. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi uinnin mekaniikkaa. Kurssilla käydään läpi myös uimarin kuivaharjoittelua.

VAPAAUINNIN JATKOKURSSIN

Vapaauinnin jatkokurssi 1

14. – 17.6.2021

Vapaauinnin jatkokurssi 2

5. – 8.7.2021

Vapaauinnin jatkokurssi 3

19. – 22.7.2021

X-VESITREENI

Lähtötaso:

Uimataito. Hyppy uintisyvyiseen veteen ja uintia 200 metriä, josta 50 metriä selällään.

50 m allas

Ma-to kello 20:00 – 20:30

Kurssin sisältö:

Kurssilla harjoitellaan uintia tehokkaasti sekä kuivalla että altaassa. Luvassa tehokasta intervallia, josta osa tehdään altaassa, osa kuivalla ja osa veden alla. Sopii hyvin jumpista ja toiminnallisesta treenistä pitäville, jotka viihtyvät myös vedessä.

VAPAAUINNIN JATKOKURSSIN

X-Vesitreeni 1