Tervetuloa Hyvinkään Uimaseuran kilpauinnin sivuille

 

Hyvinkään Uimaseura on perinteikäs uinnin erikoisseura. HyUS kilpauintia on harrastettu  jo vuodesta 1967. Hyvinkään Uimaseuran laadukkaasta valmennuksesta vastaavat 3 palkallista ammattivalmentajaa ja heidän apunaan koulutetut vapaaehtoisvalmentajat. 

 

Hyvinkään Uimaseura on menestyksekäs keskisuuri uimaseura. Vuonna 2022 Hyvinkään Uimaseuran nuorista uimareista kaksi on valittu Suomen Uimaliiton valtakunnalliseen maajoukkueeseen (Rollo/Nuorten) ja kolme aluemaajoukkueeseen (Rollo). Lisäksi yksi uimarimme osallistuu parauinnin MM-kilpailuihin kesäkuussa.

Valmennuksemme siis tuottaa tulosta.

Lisätietoja toiminnastamme, valmennusfilosofiastamme ja ryhmistämme antaa toiminnanjohtaja Wiljam Leinonen.

Ole rohkeasti yhteydessä wiljam.leinonen@uimaseura.fi 

tai p. 041 315 6031.

Jokaisella ryhmällä on oma whatsapp-ryhmä, jonka kautta viestimme. Et siis löydä ryhmien harjoitusaikoja näiltä sivuilta, vaan ne ovat osa sisäistä viestintäämme.

Ilo, innostus ja intohimo!

Hyvinkään Uimaseura – unelmia toteuttamassa vuodesta 1967!

Alku on ryhmä, josta pienen kilpauimarin tarina alkaa. Alku-ryhmässä opitaan kilpauinnin kannalta keskeisiä taitoja yhdessä kavereiden kanssa. Vesiliikunnan ilo ja riemu ovat tärkeitä asioita tässä ryhmässä. Ryhmässä opetellaan starttihyppyjä, käännöksiä, tekniikkaa, uintiasentoja ja eri lajien potkuja. Ryhmäläiset pääsevät käymään kilpailuissa, mutta siellä vasta harjoitellaan. Tärkeintä on, että harjoituksissa on kivaa ja uimari haluaa tulla altaalle tekemään parhaansa.

Alku ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa.

Alku ryhmä on risteys, josta uimari voi valita joko kilpauinnin polun tai harrasteuinnin polun.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Alku -ryhmästä tai liittymään siihen, ota rohkeasti yhteyttä Wiljam Leinonen p. 041 315 6031, niin keskustellaan.

Tervetuloa mukaan!

Jos sinut on hyväksytty ryhmään, niin voit ilmoittautua alla olevasta linkistä.

ILMOITTAUDU

Jokaisella ryhmällä on oma whatsapp -ryhmä jota kautta viestimme. Löydät ryhmän harjoitusajat sieltä.

Vastuuvalmentajat

Arttu Vänttinen

p. 040 578 33 27

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

Wiljam Leinonen

041 315 6031

wiljam.leinonen@uimaseura.fi

Rolloryhmät

Rollo Musta on ensimmäinen varsinainen kilparyhmämme, jossa harjoittelee sekä kevyemmin harrastavia uimareita että jo tavoitteellisempia uimareita. Pääpaino harjoittelussa on uintitekniikan opettelussa – perusasiat jo osaamme.

Rollo Musta harjoittelee 4 kertaa viikossa uintia ja kaksi kertaa viikossa oheisharjoittelua.

Rollo Mustan harjoitteluajat löytyvät Mustan whatsapp-ryhmästä

Vastuuvalmentaja

Arttu Vänttinen

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

p. 040 578 33 27

Valmentaja

Wiljam Leinonen

Rollo Valkoisessa on vain tavoitteellisesti kilpauintia harrastavia lapsia. Ryhmän harjoituksissa keskitytään pääosin eri uintitekniikoiden harjoitteluun. Keskeistä ryhmässä on ilo ja ajatus, että mitä paremmalla tekniikalla uit, sen paremmin menestyt kilpailuissa. Uimareiden on tarkoitus kilpailla paljon ja siten saada hyviä kokemuksia kisaamisesta. Ryhmän päätavoite on kesällä järjestettävät Rollo -uinnit. Rollo Valkoinen harjoittelee hieman enemmän kuin Rollo Musta kuitenkin 4 kertaa viikossa uintia ja kaksi kertaa viikossa oheisharjoittelua.

Vastuuvalmentaja

Arttu Vänttinen

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

p. 040 578 33 27

Sininen ryhmä on viimeinen Rolloryhmä eli Rolloryhmiemme Rolls Royce ja ensimmäinen IKM ryhmä. Sinisessä siis uimarit harjoittelevat jo enemmän IKM kilpauimareiden tapaan. Tässä vaiheessa tarinaa uimari on kasvanut kilpauimariksi ja haluaa harjoitella tehokkaasti kohti omia tavoitteitaan ja unelmiaan. Harjoituksissa pidetään hauskaa, mutta tehdään myös kovaa työtä, jotta kehitytään. Ryhmän uimareilla kauden tähtäin voi olla Rollo -uinneissa tai IKM uinneissa.

Sinisen ryhmän uimarit harjoittelevat 5-6 kertaa viikossa uintia (iästä riippuen) ja kaksi kertaa viikossa oheisharjoittelua.

Valmentaja

Elias Silvola

IKM-ryhmät

IKM Sprintti harjoittelee enemmän ja kovempaa. IKM Sprintti ryhmän uimareilla on jo useita vuosia harrastusta takana ja tekniikka hallussa. Pääpaino harjoittelussa on tekniikan lisäksi peruskestävyyden, vauhtikestävyyden ja maksiminopeuden kartuttamisessa. IKM Sprintti ryhmän uimareiden pääkilpailumatkat ovat lajista riippumatta 50 ja 100 metriä. Ryhmä harjoittelee 5-6 kertaa viikossa.

Vastuuvalmentaja

Arttu Vänttinen

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

p. 040 578 33 27

Matkurit on ryhmä IKM uimareille, joiden tavoitteet ovat keskipitkissä ja pitkissä uintimatkoissa (200+). Harjoittelussa korostuvat siis uintitekniikka ja kestävyys. Matkaryhmä on tarkoitettu sekä IKM että NSM ikäisille tavoitteellisille kilpauimareille. Ryhmä harjoittelee 6-7 kertaa viikossa.

Vastuuvalmentajat

Arttu Vänttinen ja Topi Könkö

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

p. 040 578 33 27

IKM Tekniikka on ryhmä IKM uimareille, joiden harjoittelussa korostuu uintitekniikka ja vauhtikestävyys. Ryhmä harjoittelee 4-5 kertaa viikossa.

Vastuuvalmentaja

Arttu Vänttinen

arttu.vanttinen@uimaseura.fi

p. 040 578 33 27

Hyvinkään Uimaseuran kolmea IKM ryhmää valmentaa valmennustiimi. Valmennustiimiin kuuluvat vastuuvalmentajien lisäksi Miia Elonen, Wiljam Leinonen, Piia Luoma. ja Elias Silvola. 

HUVA / NSM /SM

HUVA on ryhmä Hyvinkään lukion huippu-urheiluvalmennuksessa oleville uimareille. HUVA ryhmä harjoittelee lukion opetusohjelmasta heille varatuilla ajoilla. Jokaiselle uimarille sovitaan ohjelma erikseen heille parhaiten sopivin ajankohdin ja teemoin. HUVAssa on sekä sprintti että matkuripainotukset. Pääsääntöisesti huvalaiset harjoittelevat arkisin aamulla kello 8:00 – 9:30 ja iltapäivällä kello 14:30 – 17:00.

Huippu-urheiluvalmennuksesta

vastaava valmentaja

Wiljam Leinonen

wiljam.leinonen@uimaseura.fi

p. 041 315 6031

Huippu-urheiluvalmennuksessa olevat uimarit ovat:

Akseli Maaranen

Joonas Maaranen

Eero Asikainen

Aaro Imppola

Vlada Guljajeva

Elsa Määttä

Matilda Hirvonen

Lumi Luoma

Nico Peltonen

Osa kilpauimareistamme harrastaa päälajinaan jotain muuta lajia kuin uintia. Heille on järjestetty paras mahdollinen yhdistelmä uintia ja muuta harjoittelua, jolla tuetaan urheilijan päälajin kehitystä. Uinti voi siis olla myös oheislaji ja silti urheilijalla voi olla uinnissa kilpailullisia tavoitteita. Ota rohkeasti yhteyttä, niin tehdään paras mahdollinen yhdistelmä juuri sinulle.

Vastuuvalmentaja 

Wiljam Leinonen

Tarjoamme mahdollisuuden tavoitteelliseen kilpauintiin myös parauimareille. Voit uida joko juuri parauimareille suunnatuilla tunneilla tai yhdessä muiden uimareiden kanssa – uintitaidostasi riippuen. Ota yhteyttä, niin katsotaan mikä tukee parhaiten sinun kehittymistäsi urheilijana.

Vastuuvalmentajat 

Wiljam Leinonen ja Arttu Vänttinen

Masters on tarkoitettu kilpauintia harrastaville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun.

Tarjolla  hauska ja monipuolinen kilpauintiharrastus aikuisille, joka soveltuu mainiosti eri ikäisille. Kilpailuissa sarjat vaihtuvat viiden vuoden välein, alkaen 25-vuotiaista. Yläikärajaa ei ole.

Suomessa järjestetään kolmet avoimet kansainväliset SM-kilpailut vuodessa. Maalis-huhtikuussa uidaan 25 metrin radalla, loka-marraskuussa 50 metrin radalla ja tammi-helmikuussa uidaan Viriilit Vinstat 25 m radalla.

Kilpailuihin osallistujilla tulee olla 14 vrk ennen kisaa lunastettu kilpailulisenssi. Mastersuinnissa kisataan myös EM- ja MM-tasolla.

Vastuuvalmentaja

Arttu Vänttinen arttu.vanttinen@uimaseura.fi p. 040 578 33 27

Valmentajat

Timo Valkonen    p. 040 766 99 68

Risto Silvola     risto.silvola@uimaseura.fi